Foto: www.mammafe.lv

Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā nebiju bijusi kopš tā slēgšanas uz rekonstrukciju. Tādēļ ar nepacietību gaidīju restaurētā muzeja apmeklējumu. Kā reiz šis bija pirmais  muzeja apmeklējums Sanijai un Marlēnai.

Foto: www.mammafe.lv

  • Pirmais patīkamais apstāklis ieejot muzejā- viegla iekļūšana un pārvietošanās pa muzeju ar bērnu ratiņiem. Izbūvētie lifti ir pietiekoši lieli.
  • Otrais patīkamais apstāklis- katra  mēneša pēdējā svētdienā apskates pastāvīgās  ekspozīcijās par brīvu. Ja pirmo reizi muzeju aplūko ar bērniem, tad pirmajai apskates reizei pietiek tikai ar kārtīgu pastāvīgās ekspozīcijas aplūkošanu.
  • Trešais patīkamais apstāklis- jauki muzeja darbinieki.
  • Ceturtais patīkamais apstāklis- izvietototi soliņi atpūtai.
  • Piektais patīkamais apstāklis- izvietoti mūsdienīgi elektroniski ceļveži

Foto: www.mammafe.lv

Kopumā muzejs ļoti, ļoti skaisti restaurēts un tā interjerā vērojamas jūgendstila iezīmes. Kaut gan gleznas redzētas jau vairākas reizes, bet tāpat tās vēl arvien mani uzrunā.

Arī Sanijai ļoti patika muzeja un gleznu aplūkošanas process. Lai padarītu gleznu aplūkošanu interesantāku, izdomāju nelielu atrakciju. Katrā no muzeja telpām bija jāizvēlas viena glezna kas uzrunā vissvairāk un tad dažos vārdos jāpastāsta kādēļ. Sanija bija sajūsmā par šo atrakciju.

Foto: www.mammafe.lv

Šī bija viena jauka brīvdienu pēcpusdiena! Noteikti iesakām aplūkot jauno muzeju!

 

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *