Foto: www.pexels.com

Laiks skrien vēja spārniem un manai bebenei jau drīz viena gada jubileja. Pirmie solīši, lai arī vēl nedaudz pieturoties, bet tiek sperti. Aktuāls paliek jautājums kādus iegādāties pirmos apaviņus ?!Pirms astoņiem gadiem pirmajai meitiņai fizioterapeits ieteica iegādāties kurpītes ar augsto kapīti un supinatoru, lai gan problēmu ar pēdiņām nebija. Protams, ka klausīju dakteru teikto un šādus  apaviņus arī iegādājos. Problēmu ar staigāšanu nebija.

Un kas mainījies šo astoņu gadu laikā? Gandrīz nekas!  Vismaz lielākā daļa fizioterapeitu savas domas nav mainījuši, vajag augsto kapi un supinatoru. Tikai es par šo viedokli vairs neesmu tik pārliecināta.

Internetā var atrast ļoti daudz informāciju, ka veselām pēdiņām apaviņi ar augsto kapīti nav nepieciešami, jo šādi apaviņi neļauj dabiski attīstīties bērna pēdiņām. Apaviņi ar augstajām kapēm tiek uzskatīti par aizvēsturisku dakteru praksi.  Dažos informārcijas avotos arī minēts, ka šādi “cietie” apaviņi mēdz nodarīt arī sliktumu ne tikai labumu.

Tādēļ dillema paliek arvien lielāka, iegādāties ortopēdiskos apaviņus vai mīkstos, kuri pielāgojas pēdiņas formai? Lūdzu padalīties ar savu viedokli un pieredzi – kādus apaviņus iegādājies savam mazulim.

 

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *