Foto: www.pexels.com

Atceros, ka bērnībā mana omīte gremdējās jaunības atmiņās un vienmēr piebilda, ka laiks paskrien vēja spārniem, jaunību vajagot baudīt “pilnām mutēm”. Ja godīgi bērnībā likās, ka laiks velkas vai vismaz “gāja” mazākiem soļiem uz priekšu.

Laika trūkumu kā jēdzienu  sāku apzināties tikai tad, kad piedzima mana otrā meitiņa. Ļoti bieži tagad nodomāju, ka pirms manas otrās meitiņas piedzimšanas laika trūkuma izjušana bija tikai sevis un citu maldināšana un negribēšana kaut ko darīt. Saprotu, ka ja ļoti vēlējos laiku varēju atrast.

Bet tagad ir pavisam cita realitāte. Laika patiešām nav! Nav! Vakarā ap 23:00 vai 24:00 ieveļos gultā pārgurusi ar cerību, ka paskatīšos savu mīļo seriālu (“Labā sieva” STV vai “Lielā sprādziena teorija” TV6 ), bet acis zibenīgā ātrumā aizkrīt ciet. Un pēc tam jau esmu augšā ap 6:00 vai 7:00, kad meituks ēd agrās brokastis.

Foto: www.pexels.com

Diena paskrien nemanot, te 8:00 no rīta un jau 22:00 vakarā. Lielās meitas skola, mājasdarbi,dejas, niķi un stiķi. Un protams, mana mazā peciņa, kura spēj tā nogurdināt, jo  ir īsta aktīviste, pa dienu paguļ vien pāris reižu pa 15 min. Un nesen iegādāta sētiņa, arī nespēj izklaidēt manu pekausi.

Esmu domājusi, ka vienīgais variants kā varētu ietaupīt laiku, ir samazināt savu čučēšanas laiku, bet tākā dienā neguļu vairāk par 6 stundām, tas nebūtu īpaši prātīgi. Ja ir kādi neatliekamie darbiņi, tad daru tos pēc 23:00 vai ceļos agrāk augšā pirms meitiņas agrajām brokastīm.

Nenoliegšu, ka ir brīži kad gribas vienkārši mieru, klusumu un nedarīt neko vai gulēt.  Ir brīži  kad gribas pateikt lielajai meitai, lai tiek ar visu pati galā, bet zinu, ka tā nedrīkst. Iekšēji saņemos, eju un daru!

Ar visu to, ka vīrs man ļoti palīdz, sanāk atstāt novārtā savas vajadzības un izsvērt darāmo darbiņu prioritātes. Tādēļ arī mammafe.lv nesanāk pievērsties tik daudz cik ļoti vēlētos. Bet centīšos laboties!

Dažbrīd aizdomājos kā dažām mammām sanāk pievērsties saviem mazajiem bērniem, gan likt rakstus blogā, būt aktivām, spotiskām un tā varētu turpināt…?!  Domāju vai tiešām nemāku plānot savu laiku?!Viss! Kaut kas jāpamaina ikdienas dzīvē!

Esmu izdomājusi, ka no nākošā mēneša taisīšu nedēļas grafiku ar darāmo darbiņu sarakstu, ceru, ka palīdzēs! Padalīšos ar savām atziņām arī šeit. Kā arī esmu plānojusi atsākt jogot vai iet uz pilatēm, jo ar pastaigām svaigā gaisā ir par maz!

Ļoti mīlu savas meitiņas un izbaudu ikvienu kopā pavadīto minūti! Jo zinu, ka bērni tik ātri izaug!

Esmu patiesi laimīga  ar visu lielo ikdienas nogurumu, niķiem un stiķiem! Padalies arī tu, kā tev sanāk plānot savu laiku un palutināt arī sevi.

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *