1. Klanu kaķi. Brīvībā

Foto: www.zvaigzne.lv

Foto: www.zvaigzne.lv

Apraksts:  Jau paaudžu paaudzēs mežā tepat līdzās cilvēkiem, viņu pilsētām, ciematiem un automaģistrālēm, mājo četru dažādu klanu brīvie kaķi. Viņi dzīvo, vadoties pēc savu senču goda likumiem, taču Pērkona klanam draud briesmas, un arī citu klanu kaķiem spīvi jācīnās par izdzīvošanu. Tumšais Ēnas klans kļūst jo dienas, jo stiprāks, un noslēpumainā nāvē mirst Pērkona klana karotāji. Šajos nemierīgajos laikos mežā uzrodas parasts mājas mincis, vārdā Rūsiņš… kuram ir visas izredzes kļūt par visdrosmīgāko klanu kaķi, kāds jebkad redzēts.

Kur var iegādāties: Grāmatnīcas “Zvaigzne ABC”, grāmatnīcas “Jānis Roze”, grāmatnīcas “Valters un Rapa”

Cena: ~ 9.99 Eur

2. Tētis

Apraksts: Kārļa Vērdiņa grāmatu “Tētis” vērts lasīt arī pieaugušajiem, jo tā piedāvā dzejā ietvertu kritisku un ironisku sociālo lomu spēli, kas rosina bērnus un vecākus domāt par attiecībām ģimenē. Šajā krājumā īpaši svarīgs tēls ir tētis, kuru daudzos dzejoļos ķer tradicionāli izsmējīgas bultas – kroga varonis ar “alus zobiem”, tukšu solījumu bārstītājs, agresīvs autobraucējs… Tikpat tradicionāli pretsvars viņam varētu būt mīļā un pareizā māmiņa. Taču Vērdiņš spēlē pēc citiem noteikumiem – visi šie stereotipi, groteski pārspīlēti, pārvēršas smieklos, tādējādi tiek pārvarēti un pat aizstāti ar aizkustinošu siltumu un savstarpēju uzticēšanos. Ar smaidu autors izspēlē “mainīto lomu” spēli – mīļais tētis mājās audzina dēlu, bet māmiņa ir tā, kas iet pelnīt naudu.

Kur var iegādāties: Izdevniecība “Liels un mazs”, grāmatnīcas “Jānis Roze”

Cena: ~ 7.50 ur – 10.95 Eur

Vecums: jaunākā un vidējā skolas vecuma bērni

3. Lielmežu iemītnieku piedzīvojumi pilsētā

Foto: www.maminuklubs.lv

Foto: www.maminuklubs.lv

Apraksts: Mazie Lielmeža zvēriņi sāk domāt, ka varbūt būtu labāk dzīvot pilsētā, – cik dzirdēts, cūkas tur baro tik labi, ka šīs pat televizora ekrānā vairs nelien, un mazām trusītēm neviens neleik precēties ar resniem, slinkiem trušu tēviņiem. Kamēr daļa dzīvnieku izvēlas palikt mežā un dzīvot pa vecam, draudzenes Enija un Dženija cerīgi dodas lielajā pilsētas burzmā. Tomēr izrādās, ka pilsēta var būt neparedzētu briesmu pilna, un draudzenes pamazām saprot, ka laikam mājās nemaz nebija tik slikti…

Kur var iegādāties:  Grāmatnīcas “Zvaigzne ABC”, grāmatnīcas “Jānis Roze”, grāmatnīcas “Valters un Rapa”, grāmatnīca “Jumava”

Cena: ~ 11.20 Eur

4. Pauls raksta blogu

Foto: www.zvaigzne.lv

Foto: www.zvaigzne.lv

Apraksts: Ja esat lasījuši somu rakstnieka Timo Parvelas supersmieklīgo grāmatu “Ella un draugi”, Paulu jau pazīstat. Ja neesat – nekas nav zaudēts. Laiks iepazīties, lasot Paula blogu! Tie būs superjautri brīži. Garantēts! “Mans draugs Tūks man izveidoja supersuperslepenu interneta vietni. Tajā var rakstīt visu, ko vien vēlos, un neviens par to neuzzinās. Vareni! Varu rakstīt visu, kas vien ienāk prātā,” stāsta Pauls. Taču, kā izrādās, tā nepavisam nav nekāda slepenā vientne, bet gan publisks blogs, un tā visi Paula draugi un paziņas uzzina, ka Paula ģimene gatavojas uzņemt savās mājās dīvainu viesi. Pauls ir pilnībā pārliecināts, ka šis viesis ir milzu strausveidīgais putns no Austrālijas, un cenšas ierīkot tam pienācīgu midzeni. Tikai Pauls dabaszinību stundās palaidis garām kādu svarīgu niansi – šo putnu sauc par emu, nevis Emi…

Kur var iegādāties: Grāmatnīcas “Zvaigzne ABC”, grāmatnīcas “Jānis Roze”, grāmatnīcas “Valters un Rapa”

Cena: ~ 5.49 Eur

5. Bikibuks komplekts 79.-84 

Foto: www.tvnet.lv

Foto: www.tvnet.lv

Apraksts: Māksliniecei Rūtai Briedei, lasot meitiņai priekšā savas bērnības iemīļotās dzejoļu grāmatas, dzima ideja par vajadzību pēc vecām dziesmām jaunās krāsās. Bikibuku formāts ir mazs, taču mākslinieka darba apjoms – liels. Dzejoļus, ko vecāki vai vecvecāki iemīļoja savā bērnībā, mākslinieki ierauga no jauna un ved pie šodienas mazuļiem.

Nr. 79 Rūdolfs Blaumanis “Mazās Martas dziesmiņa”, māksliniece Ilze Raudiņa

Nr. 80 Imants Ziedonis “Pupa”, māksliniece evija Stukle-Zuitiņa

Nr. 81 Jānis Sirmbārdis “Piedzīvojums”, mākslinieks Ivars Drulle

Nr. 82 Leons Briedis “Rudzu puisītis”, māksliniece Sandra Krastiņa

Nr. 83 Pēteris Brūveris “Pirmās sniegpārsliņas”, māksliniece Zane Ernštreite

Nr. 84 Māra Cielēna “Ķemme Emma”, mākslinieks Kristaps Zariņš

Kur var iegādāties: Izdevniecība “Liels un mazs”

Cena: ~8.60 Eur

6. Agata mistērija 2 – Safari misija/Sekojot dimantam

Foto: www.delfi.lv

Foto: www.delfi.lv

Foto: www.delfi.lv

Foto: www.delfi.lv

Apraksts: Grāmatas galvenā varone ir 12 gadus veca meitene Agata Mistērija – viņai ir apbrīnojama atmiņa un viņa vēlas kļūt par detektīvromānu rakstnieci. Kopā ar brālēnu Leriju, kurš studē slavenajā detektīvu skolā “Eye International”, izseko un atklāj lietas un notikumus viscaur pasaulē – dimanta pazušanu Amsterdamas ieliņās un Ņujorkā, Ēģiptes plāksnes zādzību un Bengālijas pērles pazušanu, slepkavību Parīzē pie Eifeļa torņa, zādzību pie Niagāras ūdenskrituma, Dodža kroņa pazušanu Venēcijas karnevāla laikā un kādu intrigu Holivudā. Grāmatā “Safari misija” jaunie londonieši dodas uz Keniju, viņiem jāatrod pazudusī baltā žirafe. Krāsaini, koši apraksti par Āfriku, neredzēti putni un baisas lauvas, vietējās ciltis un tērpi grāmatu ļaus salīdzināt ar “Nacionālās ģeogrāfijas” atlantiem un tās košajiem raidījumiem.Savukārt grāmatā “Sekojot dimantam” no kāda bagāta izsoļu nama nozagts dimants. Agatu un Leriju sagaida liels izaicinājums – viņiem jādodas uz Amsterdamu un jāatklāj zaglis, kurš uzlauzis visdrošāko bruņu koferīti un dimanta vietā atstājis parastu akmeni. Amsterdama jaunos detektīvus sagaida visā savā krāšņumā – ar liesmojošu krāsu tulpēm puķudobēs, kuģīšu un laivu plūsmu kanālos un velosipēdistiem. Tur dzīvo arī nenogurdināmā un vienmēr aktīvā vecmāmiņa Jubileja, pati labākā hidroinženiere, kas piepalīdzēs jauniešiem atklāt pusmiljona mārciņu vērto noziegumu.

Kur var iegādāties: Grāmatnīcas “Valters un Rapa”

Cena: ~7.29 Eur (viena grāmata)

7. Divas astes mušas kuļ

Foto: www.la.lv

Foto: www.la.lv

Apraksts: Jaunajā grāmatā apkopoti dzejoļi par runci Franci un minci Munci. Mince glezno, bet runcis spēlē ģitāru, mince mīt Ķīpsalā, bet runcis – tuvāk pie dabas, mincei patīk amariļļi, runcim – sēnes, bet abi kopā virpuļo dejā Parīzē pie Sēnas. Grāmata “Divas astes mušas kuļ” bērniem stāsta par draudzību un mīlestību. To laidusi klajā izdevniecība “Lauku Avīze”. Dzejoļu grāmata paredzēta gan pirmsskolas, gan sākumskolas bērniem lasīšanai kopā ar vecākiem, vecvecākiem un draugiem.

Kur var iegādāties: Grāmatnīcas “Jānis Roze”, grāmatnīcas “Valters un Rapa”
Cena: ~ 4.40 Eur

 

 

 

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *