Foto: www.mammafe.lv

Jau kādu laiciņu atpakaļ vēlējos Saniju aizvest aplūkot mūsu “gaismas pili”. Tākā šajās brīvdienās nesolīja pavasarīgu laiku, tad kā reiz nolēmu, ka ideāla diena lai dotos bibliotēkas izlūkos. Ikdienā braucot garām šai ēkai kaut kā nelikās, ka tā ir tik liela. Bet kad pietuvojāmies tai dažu metru attālumā, likās, ka bibliotēka patiešām ir milzīga un mēs kā mazas skudriņas. Pirms gājām iekšā, vēl Sanijai noteicu, lai ievēlās kādu labu vēlēšanos.

Ienākot bibliotēkā vispirms piegājām pie info centra noskaidrot ko un kur varam aplūkot. Pirmajā stāvā vienā no telpām bija izvietota arī gleznu izstāde, kuru diemžēl neaplūkojām, jo Sanija nevarēja sagaidīt kad dosimies pie grāmatām.

Tālāk devāmies garderobē nodot jakas un par izbrīnu uzzinājām, ka obligāti jānodod arī somas. Ja ir nepieciešams bibliotēka izsniedz tādās caurspīdīgas mapītes- somiņas, kur var ielikt somas saturu. Vienīgais nedrīkst ņemt līdzi pārtiku.  Somas jāatstāj skapīšos un lai skapīti aizvērtu nepieciešama 1 Euro monēta, kuru pēc tam atgriež atpakaļ. Labi, ka man līdzi bija skaidrā nauda, bet diemžēl tikai papīra veidā. Bibliotēka ir nodrošinājusies arī šādām situācijām – ir izvietots naudas maiņas automāts. Mana 20 Euro banknote pārvērtās čupiņā ar 1 un 2 Euro monētām, bez vismaz somu varējām ieslēgt.

Ja ir vēlme iet lasītavās, tad nepieciešams reģistrēties un izveidot savu lasītāja karti. Process samērā ātrs, datorā jāizpilda info, turpat uz vietas nobildē tevi un 5-10 minūšu laikā karte rokā. Cik man paskaidroja laipnā administratore, ka lai ietu lasītavās pietiek, ja vienam cilvēkam no ģimenes ir izveidota lasītāja karte. Tā arī bija un mēs ar Saniju tikām lasītavā.

Bērnu literatūras centrs atrodas 7. stāvā.  Telpa nav pārāk liela, bet mājīga un ar lielisku skatu uz Rīgas panorāmu. Uh, tā vien gribējās izdzert kādu gardu un siltu kakao lūkojoties Rīgas panorāmā. Sanija cītīgi lasīja vairākās grāmatas un izpētīja jauno apkārtni. Kamēr Sanija lasīja grāmatas, es arī izpētīju piedāvāto grāmatu klāstu. Secināju, ka bibliotēkā pieejamas arī pašas svaigākās grāmatas . Vienīgais mīnuss, ka grāmatiņas nav iespējams ņemt līdzi uz mājām, tās jālasa turpat uz vietas.

Manuprāt lieliski, ka katru sestdienu plkst. 13:00 bērnu lasītavā notiek radoši un izglītojoši pasākumi ģimenēm ar bērniem. Pievienoju bildīti ar tuvākajiem pasākumiem bērnu centrā. Kopumā secināju, ka Sanijai ļoti patika šāda izklaide un zinu, ka šī nebija pēdējā reize, kad devāmies uz bērnu lasītavu. Manuprāt, lieliska izklaide, lai rosinātu bērnu lasīt un interesēties par grāmatām.

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *