Foto: www.pexels.com

Zinu, cik grūti ir izdomāt dāvanas mazajiem un lielajiem rakariem. Parasti es mēdzu izložņāt visu internetu un tad doties uz veikaliem. Bet ļoti bieži ir situācijas, ka nelīdz ne internets, ne veikalu piedāvātais klāsts, jo gribas ko interesantu. Kopumā varu teikt, ka atbalstu praktiskas, izglītojošas un radošas dāvanas.  Šeit esmu apkopojusi 10 interesantas dāvanu idejas pirmskolas vecuma bērniem. Ceru, ka tev kas noderēs un iegādāsies patiešām ko īpašu.

1. Ūdensgrāmata

Šo brīnišķīgo praktisko darbiņu blociņu un vēl citus atradu veikaliņā Muki. Protams, ka šis nav nekāds jaunums un šādas krāsojās grāmatas, kur zīmējums iegūst krāsas tad, kad nonāk saskarē ar ūdeni, ir pilni veikali. Man ļoti patika, ka šeit ir pievienots uzpildāms ūdens zīmulītis un tas nozīme, ka šo blociņu ir iespējams paņemt līdzi jebkur. Manuprāt lieliska izklaide.

2. Veselīga uztura šķīvis

Šo brīnišķīgo šķīvi ieraudzīju kādā no sieviešu žurnāliem un varu teikt, ka tas mani uzrunāja. Varu teikt, ka man mājās ar Saniju ir īsta karošana , lai viņai iemānītu veselīgu maltīti. Ļoti grūti iekļaut viņas ēdienkartē dārzeņus, zivis un aknas.  Tad šāds šķīvis būtu kā stimuls un lielisks atgādinājums, kādi produkti ietilpst veselīgā uzturā. Manuprāt lieliska dāvana gan mazam, gan lielam rakarim.

3. Krāsainie krītiņi augļu- dārzeņu formā

Pēc pieredzes varu teikt, ka bērniem ļoti patīk zīmēt ar krītiņiem gan uz tāfeles, gan asfalta. Mana meita kopš mazām dienām aizraujas ar krītiņu mākslu un arī šobrīd kad ir vien iespēja vēlas zīmēt ar tiem. Šie krītiņi ir interesanti un orģināli ar krāsu, formu un to ārstnieciskajām, terapeitiskajām īpašībām. To forma attīsta bērna taustes maņu, kas līdz ar to stimulē radošumu, smadzeņu darbību un valodu. Super!

4. Grāmatiņa “UciPuci meklē mājas”

Šoreiz par šo grāmatiņu saņēmu atsauksmes no manas māsas un viņas dēliņa. Mūsdienu bērnu multenītēs un stāstos ir tik daudz nejaukuma un briesmīgu lietu, tad šī grāmatiņa tika novērtēta, kā īsts mīļuma iemiesojums. Galvenā stāsta varone UciPuci pūcīte ir ļoti labsirdīgs un mīļs tēls. Grāmatiņas beigas ir pievienots leļļu teātris, kur ikviens rakaris var izpaust savu radošumu un fantāziju. Sanijai vēl neesmu šo izlasījusi, bet noteikti aizņemšos to no sava krustdēliņa. Mīļuma nekad nevar būt par daudz!

5. Renārs Kaupers/Inese Zandere mūzikas cd- Sasauc smieklus izklīdušus

Tākā Sanijai vienmēr patikusi mūzika un dažādi bērnu ansambļu dziesmas, tad par šī diska nepieciešamību man nebija ne mazākas šaubas. Un tas taču ir Renārs Kaupers un Zandere! Albumā ir 10 lieliskas dziesmas, kuras uzrunās ikvienu bērnu. Lai gan albums nav no “svaigākajiem” cd, tas vēl joprojām ir viens no Sanijas mīļākajiem mūzikas cd. Dziesmiņas ļoti jaukas un skaistas. Noteikti iesaku!

6. Burtu bildes

Par šīm burtu bildēm ir dzirdētas daudz labas atsauksmes. Sanijai gan neesmu tādas iegādājusies, jo tad, kad burtu bildes bija pieejamas tirdzniecībā Sanija jau bija iemācījusies lasīt. Manuprāt, lieliliska dāvana ikvienam rakarim, kurš vēl mācās lasīt vai vēlas uzlabot savu lasīt-rakstītprasmi.

7. 100 % ogu konfektes

Sanija viennozīmīgi ir īsta saldummīle.  Šķiet, ka viņa varētu pārtikt tikai no saldumiem. Tādēļ mans uzdevums ir sekot līdzi viņas ēdienkartei un ierobežot saldumu lietošanas patēriņu. Lieki piebilst, ka zobgrauži arī mums nav sveši! Cik izlasīju uzņēmuma mājaslapā, tad šīs ir dabīgas, veselīgas, vitamīniem bagātas un cukuru maz saturošas augļu/ogu konfektītes. Īsts atradums tādai saldummīles mammai kā man. Vēl neesmu iegādājusies, bet noteikti Sanija viņas noprovēs.

8. Kartona spēļu māja

Šo mājiņu burvīgā ideja slēpjas faktā, ka mājiņu ir iespējas izkrāsot, izgreznot pašu rokām. Sanijai šādas mājiņas nav, bet ir auduma saliekama, kuru ik pa brīdim lūdz salikt un tad atkal izjaukt. Viņai ļoti patīk spēlēties šādās mājiņās. Manuprāt lieliska dāvana gan puikām, gan meitenām.

9. Koka leļļu māja

Ļoti skaista dāvana kādai mazajai jaunkundzītei. Iespējams iegādāties arī kartona interjera priekšmetus. Ja mūsu dzīvoklī, tas ir Sanijas istabā būtu daudz vietas, tad šāda mājiņa noteikti viņai arī būtu. Bet tākā istabiņa nav liela, tad šādam brīnumam nav vietas.

 

10. Cukurvates aparāts

Dāvanai nevienmēr jābūt rotaļlietai. Tā var būt arī kaut kas ļoti salds. Šī ir superīgi salda dāvana, kura patiks gan lieliem, gan maziem.  Ideāls aparāts bērnu ballītēs un dažādos pasākumos.

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *