Foto: www.mammafe.lv

Kas tad īsti ir mode? Vai mode ir sabiedrībā vispārpieņemti standarti kā pareizi būtu jāģērbjas konkrētajā laika posmā? Vai tā ir paša cilvēka izjūtu un velmju lidojums?  Reiz modes guru Koko Šanele teikusi: “Velc mugurā to, kas tev liek justies labi, jo, kad tu jūties labi, tu arī izskaties labi. Un tas būs modē vienmēr!” Manuprāt vēl trāpīgāk nav iespējams pateikt.

Tākā manai princesei pārsvarā nav vienalga ko vilkt mugurā, tad nedēļas nogalē izdomāju, ka ar viņu došos uz “Dekoratīvās Mākslas un Dizaina muzeju” aplūkot Vasiļjeva tēpu kolekcijas izstādi “Ielūgums uz gadsimta balli.”  Izstādē bija aplūkojami tērpi un aksesuāri laika posmā no 1915- 2015.gadam.

Mani šī izstāde aizrāva, jo šiem tērpiem un aksesuāriem piemīt kas tāds, kas liek iejusties un izbaudīt seno laiku dzīvi.  Aplūkojot seno laiku tērpus, apavus un aksesuārus secināju, ka sieviešķība vienmēr ir bijusi un būs modē. Likās, ka Sanijai šī izstāde ir par garlaicīgu, bet domāju, ka meitenēm no 9 gadiem, kuras interesējas par modi, izstāde noteikti patiks. Bet vispār ļoti jauks laika pavadīšanas variants māmiņai kopā ar meitu. Iesaku.

Vairāk par izstādi lasi kārummirkļu kalendārā.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pievienot atbildi

Your email address will not be published. Required fields are marked *